Pàgines

dimarts, 17 de juny del 2014

Declarem la guerra als mosquits: geranis, alfàbrega i citronella


Arriba l’estiu i volem fer més vida al jardí i la terrassa, sobretot al vespre, quan el sol ja no pica com enmig del dia. Però és en aquella hora que apareixen uns “companys” que ens complicaran poder gaudir del nostre jardí: ELS MOSQUITS. Possibilitats en tenim diverses per allunyar aquests insectes i no patir mes seves molestes picades.

L’alfàbrega  (en la imatge, a dalt a la dreta) és un clàssic. Aquesta herba aromàtica es caracteritza per una olor força inconfusible. L’alfàbrega que té la fulla més petita és ideal contra els mosquits. La de fulla gran és la que farem servir per elaborar la salsa pesto. Plantar alfàbrega al jardí o tenir-ne un test amb aquesta planta és una bona recomanació per aquest estiu.

Una altra opció és el gerani conegut com a cripao (a l'esquerra), que desprèn una forta olor cítrica que allunya els mosquits. És un gerani de mata baixa, molt compacte i resistent. Serveix també per perfumar i refrescar les mans agafant un full de la part mes baixa de la planta, fregant entre els dits i el palmell de la mà, elimina qualsevol pudor i escampa una suau fragància en l'ambient en què es trobi.

I no podem oblidar la citronella, de la família Cardiopteridaceae. Són arbres i arbusts que procedeixen de zones tropicals i dels quals se’n coneixen una trentena d’espècies. Les més resistents al fred són les que es poden cultivar al nostre país. Es caracteritzen per unes fulles allargades. La seva fragància és un potent repel·lent dels mosquits.

També podeu allunyar els mosquits dels vostres jardins i terrasses amb espelmes aromàtiques o altres articles que desprenen fragàncies que repel·leixen els temuts insectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada