poblacions

diumenge, 3 d’agost de 2014

Hem arranjat el jardí públic del carrer dels Munts


Aquest és l’aspecte que té actualment el jardí públic del carrer dels Munts d’Altafulla, que Garden Gaià vam arranjar el passat mes de maig a través d’un conveni amb l’Ajuntament del municipi.  Un parell de mesos després es comencen a veure els resultats. L’objectiu ha estat adequar i millorar l’estat d’aquesta  zona verda Els veïns de la zona portaven molts anys queixant-se de la presència excessiva de gats, i dels seus excrements. A més, la finca se situa davant d’una illa de contenidors que fa que, sobretot durant els mesos d’estiu, s’acumuli una gran quantitat de brossa.

Al llarg dels anys, els mateixos residents de la zona hi ahvien plantat diferents espècies de plantes, arbres, i arbustos, però ho han fet de manera desordenada i sense criteri professional. Un fet que ha donat a l’espai un cert aire d’abandonament i de descampat. Davant d’aquesta situació, el Consell de Participació Ciutadana d’Altafulla va voler donar resposta als requeriments dels veïns, i a través de la regidoria de Medi Ambient i Participació, es va impulsar una actuació a la zona.

Els treballs de Garden Gaià han consistit en la reordenació per grups de les espècies ja existents, moltes de les quals són mediterrànies però no autòctones, tenint en compte les necessitats i el desenvolupament dels diferents exemplars. Ha esdevingut un jardí xeròfit, resistent als medis secs i a la calor, però que alhora permet la floració.

La distribució ‘ha fet en tres zones esglaonades, i amb marges de pedra.  Per evitar la presència d’animals, a la zona baixa s’ha col·locat pedra volcànica, més ample i gruixuda, que és molesta pels gats; i s’hi ha plantat espècies aromàtiques autòctones i una espècie que és repel·lent per gats i gossos, coneguda com coleo canino.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada