poblacions

dilluns, 11 d’abril de 2016

Plantes aromàtiques


La primavera és una època d’explosió de colors i d’olors. Ens centrem en les olors. Parlem, doncs, de plantes aromàtiques. Al Garden Gaià tenim un espai on hi trobareu tota mena d’aquest tipus de plantes.

Hi ha unes clàssiques que no poden faltar al vostre jardí, com la farigola, el romaní la menta o l’orenga. També hi trobareu la sàlvia, melissa o l’estèvia. O potser us agraden els gustos més forts, com el curry? Té molt èxit l’alfàbrega, per espantar els mosquits o per preparar la vostra salsa pesto.  L’alfàbrega que té la fulla més petita és ideal contra aquests insectes que a l’estiu tants problemes ens porten. L’alfàbrega que té una fulla més gran té una altra utilitat en la cuina mediterrània. Es pot consumir fresca, en amanides, sopes però sobretot és popular per ser l’ingredient principal de la salsa pesto, una de les més populars per condimentar un bon plat de pasta.

Plantar aromàtiques en aquesta època assegurem un molt bon arrelament i que brotin ja adaptades al nou racó que triem. El millor lloc son espais semi-assoleiats o ombrívols i es millor que tinguin humitat. La gran majoria son plantes autòctones del nostre bosc, cosa que ens assegura una gran resistència a les elevades temperatures d'estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada