Pàgines

dijous, 21 de juny del 2012

La verbena, protagonista de Sant Joan


Si hi ha una planta protagonista de la Nit de Sant Joan és la verbena, a la qual se li atribueixen poders durant aquesta nit tan màgica des de fa centenars d’anys, de l’època dels celtes. Se la coneix com a Herba dels encanteris, Herba sagrada (França) i Herba de Gràcia (Anglaterra) i té un pes molt important em la tradició màgica europea. S’associa a l’element de la Terra i a les deeses femenines.

Els antics cèltics consideraven la verbena un dels arbustos sagrats i la tenien en gran estima, per les seves suposades virtuts com a protectora contra el mal (esquitxaven la casa amb una infusió feta de fulles de revetlla) i per atreure prosperitat econòmica i ajudar al creixement de les collites (enterrant una fulla de revetlla en el terreny de la casa).

A la verbena se li atribueix el poder d’aconseguir o potenciar l’amor de la persona desitjada. És un dels ingredients de filtres d’amor i conjurs protectors. Escampar una infusió de verbena espanta els mals esperits i actua com a pacificador, calmant emocions. Però per aconseguir aquests efectes màgics s’ha de collir per Sant Joan. A Garden Gaià us proposem que vingueu a recollir una planta de verbena aquest dissabte, vigília de Sant Joan. Fins i tot en tenim del Barça!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada