Pàgines

dimarts, 12 de novembre del 2013

El roeo, el petit arbust verd i porpra


Els colors del roeo entren pels ulls. Les seves fulles verdes i porpres no et deixen indiferent. El seu nom científic és Tradescantia spathadea, Rhoeo spathacea. També se’l coneix popularment amb altres noms com Zopilotea, Cordobán, Rheo, Reo, Rhea, Roeo... Pertany a la família de les Commelinaceae.

El Roeo procedeix de Centreamèrica, principalment de Mèxic. És un petit arbust, perennifoli amb fulles allargades, lanceolades amb feix de color verd i el revés de color porpra. Té petites flors amb tres pètals de color blanc, però no li afegeixen valor estètic a la planta.

El roeo pot conrear-se en semiombra i a una temperatura superior als 7 ºC. La temperatura recomanada fluctua entre els 16 a 21 ºC. Tota la planta és verinosa. No obstant això, té aplicacions en la medicina tradicional per guarir ferides, guarir infeccions i dolors intestinals, tos i fins a l'asma.

S’ha de regar tres vegades per setmana durant l'estiu i a l’hivern cal disminuir la freqüència del reg durant l'hivern a un cop per setmana. El roeo requereix d'un substrat fèrtil i ben drenat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada